Így néz ki a Duster, porig ültetve

Ezt olvasta már?

A Prior Design nevű német vállalkozás állt elő a versenyautó-stílusú Duster ötletével. A végeredmény egyelőre csak virtuálisan létezik, de ha elegen érdeklődnek, akkor lesz átalakító készlet.

Az Észak-Rajna-Westfaliában működő vállalkozás meglehetősen durva optikai tuningot tervezett, arasznyi szélesítésekkel, csaknem az aszfaltot söprő kötényezéssel, 22-es felnikkel és alacsony profilú gumikkal. Így a Duster az eredeti képességei egy részét – különösen a terepjárással kapcsolatosakat – nyilván elveszíti, cserébe drámai javulás várható az úttartásban.

A tervezők azzal igyekeztek még meggyőzőbbé tenni a látványt, hogy minden krómszínű alkatrészt feketére festettek, vagy karbonszál-mintás fóliával vontak be, amitől az összhatás még fenyegetőbb lett. Emellett látható, hogy bukócsövet is terveztek az átdolgozott autóba, bár motortuning híján az átdolgozott Dusterből így sem lesz igazi versenygép.

A Dusterhez eddig senki nem kínált ilyen szintű tuningot, talán azért, mert a típust leginkább az alacsony ára miatt vásárolják. Így a tuningcégek nem is feltételezték, hogy bárki az értékével összemérhető összeget szánna átalakításokra. A Prior Design azonban azt tervezi, hogy ha elegendő érdeklődést tapasztal, az átalakító készletet piacra dobja. Az igazi persze az lenne, ha a 150 lóerős csúcsmotorhoz is kínálnának némi teljesítménynövelést – úgy talán értelmet nyerne a radikális megjelenés is.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában