Így fog kinézni a Nissan következő sportkocsija

Ezt olvasta már?

A Nissan Z Proto első képeit tavaly ősszel láthattuk – akkor vált egyértelművé, hogy a Z sorozat folytatását tervezi a Nissan. Ám, ahogy a név is jelzi, ez csupán egy előzetes tanulmány volt, hogy az ötletekből mennyi megy át a gyakorlatba, azt nem tudhattuk biztosan. Mostanáig.

A formaterv ugyanis jogi védelmet kap, ehhez viszonyt előbb nyilvánosságra kellett hozni, hogy kiderüljön, valaki nem használ-e nagyon hasonlót. Így kiderült az is, hogy a védett formaterv és a Z Proto között legfeljebb lényegtelenül apró eltérések lehetnek. A számítógéppel generált képeken a színek, vagy a fényszórók LED-sávjai ugyan nem látszanak, de legfontosabb ismertetőjegyek mind a helyükön vannak, a középen süllyesztett tetőlemeztől a motorháztető jellegzetes, nyílforma domborításán át a nagy, szögletes hűtőrácsig és a süllyesztett kilincsekig.

Egy csomó részlet persze így sem ismert – egyebek közt a végleges név sem, bár sokan már 400Z-ként emlegetik az autót – azt is csak találgatják, hogy mi kerül a szériamodell orrába. A legvalószínűbbnek az Infiniti Q50-ből már ismert háromliteres, turbós V6-os tűnik, amely simán 400 lóerő fölötti teljesítményt hozhat, így a Z teljesítményben ismét közelebb juthat az olyan vetélytársakhoz, amilyen a Ford Mustang.

A bemutató időpontját is csak találgatják, de a legvalószínűbb, hogy csak a kínálat jövedelmezőbb tagjainak megújítása után, azaz valamikor 2022-ben kerítenek sort a látványos rétegmodell bemutatására.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában