Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Ezt olvasta már?

Az ötvennégy éves orosz-izraeli állampolgár Abramovics mindig is rajongott a gigantikus luxushajókért.

Az Angliában élő üzletember talán a legismertebb orosz milliárdos, aki a Chelsea futballklub tulajdonosa idestova két évtizede és jelenleg a világ 134. leggazdagabb embere.

Sosem élt kifejezetten visszafogottan, rajongója a hatalmas luxusjachtoknak: a 2005-ben épült hajója, az Eclipse korábban a világ legnagyobb és legdrágább ilyen járműve volt. A 160 méteres óriást 15 év után lecseréli: lassan el is készül Solaris néven, Brémában, a Lloyd Werft hajóépítő cégnél az új monstruma.

Érdekesség, hogy az új hajója kisebb, mint az Eclipse volt: ez “csak” 140 méteres, amivel még mindig megajachtnak számít természetesen. A hírek szerint az orosz oligarcha 430 millió fontot – 179 milliárd forintot – költ el az építésre, amelynek jelentős része a luxusfelszereltség kiépítésére megy el.

[embedded content]

A Solarisba olyan motorokat építenek, amellyel a világ legerősebb jachtjaként akár 33 km/h-s sebességgel is tud majd haladni, ami páratlan az ilyen méretű járművek esetében.

Nyolc fedélzeti szintet kap, 48 kabint és 36 vendéget tud fogadni teljes kényelemben. A teljes személyzete 60 főből áll majd. A luxushajón két helikopterleszálló-hely, moziterem, wellness-részleg és úszómedence is helyet kapott.

A Solaris a hírek szerint már idén tavasszal vagy legkésőbb nyárra teljesen elkészül, hogy amint a szezon kezdődik, Abramovics és kísérete kihajózhasson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában