Gyártásra kész a Tesla kamionja?

Ezt olvasta már?

Évekig tartó késések után a Tesla hamarosan megkezdi a teljesen elektromos nyergesvontatója gyártását.

A Tesla jól ismert az új modellek bemutatásával kapcsolatos felfokozott hangulatkeltésről és arról is, hogy szinte minden esetben jelentősen megcsúszik a modellek bemutatója. A Tesla Semi Truck például első formájában 2017 novemberében mutatkozott be. Kezdetben úgy hírlett, már 2019-ben gyártásba kerülhet, amin, már rég túl vagyunk, akárcsak a 2020-as éven, amely hasonló ígéretekkel telt. Azonban úgy tűnik vége a várakozásnak, a Tesla Semi készen áll. Még a teherautó gyártósori minőségellenőrzése folyik, hogy elindulhasson a tömeggyártásra.

Megrendelőkből nincs is hiány, a PepsiCo például azonnal 100 darabos megrendelést adott a cégnek. A Tesla Semi terhelhetősége az ígéretek szerint körülbelül megegyezik majd a jelenleg széles körben használatos 40 tonnás dízel kamionokéval. A jármű legnagyobb kapacitású változatával körülbelül 1000 kilométeres távolságot lehet megtenni egy feltöltéssel a Tesla legutóbbi információi szerint.

A kamionipar villamosítása hatalmas hatásúnak ígérkezik – írja az Electrek oldal – ugyanakkor egy nagyon versenyközpontú ágazatról van szó, ahol minden kilométerre eső spórolás fontos, ennek nyomán pedig a döntéseket leginkább az Excel-táblázatok eredményei alapján hozzák meg.

A Tesla Semi egyébként az új nevadai gyárban gördül majd le a futószalagról, és azt sem árt megjegyezni, hogy a Tesla biztosan nem az első, amely elektromos teherautóval rendelkezik. A Mercedes már megelőzte őket az eActros-szal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img