Golyóálló Aston Martinja nem csak James Bondnak lehet

Ezt olvasta már?

Hihetnénk, hogy páncélozott autó kizárólag hatalmas limuzinokból vagy nagy szabadidő-autókból lehet, de valójában nem csak akkor lehet szükség a magas fokozatú védelemre, ha komplett biztonsági személyzet kísér, ezért akár Aston Martin Vantage is lehet golyóálló.

Több mint 200 kilogramm kevlárt pakolt az autóba az AddArmor, de a Vantage AMG fejlesztésű biturbó V8-as motorja 510 lóerős és 685 Nm nyomatéka van, így nem okoz neki különösebb gondot a plusz teher. Így is 3,6 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás sebességre (96 km/óra). Hogy a vezetési élménye is megmaradjon az eredetihez hasonló, ezért a futóművét is áthangolták.

Ha a vezető nem szeretné, hogy bárki más bejusson az autóba, akkor egyszerűen aktiválja a kilincsekbe vezetett áramot, de más helyen is felbukkannak érdekes megoldások. A négy kipufogócsövet pedig rácsokkal fedték le, hogy semmit ne tudjanak betuszkolni.

Kompozit anyagokkal burkolták a tűzfalat, robbanásálló edzett acéllal védik az üzemanyagtartályt, a leglátványosabb változás azonban az ablakoknál fedezhető fel, itt feltűnően vastagabbak az üvegek, melyek védelmet biztosítanak 44-es és 357-es magnum ellen. Az AddArmor Aston Martin Vantage B4-es védelmi szintű.

Visszapillantó

 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában