Európába jön a világ legjobban gyorsuló hiperautója

Ezt olvasta már?

Kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Először 2017-ben lehetett hallani arról, hogy Japánban egy minden korábbinál jobban gyorsuló elektromos hiperautót terveznek, tavaly év végén pedig le is leplezték a Aspark Owl nevű újdonság véglegesnek mondható változatát.

A kocsi 2,9 millió euróba, átszámítva mintegy 1,044 milliárd forintba kerül, így nem csoda, ha a vásárlójelöltek fizetés előtt testközelből is megismerkednének a technikával. A gyártó többek között az európai vásárlókra is gondol, így szeptember végén exkluzív brit rendezvényen megmutatja nekik a termékét.

Az 50 ezer euróval (18 millió forint) foglalózható, 50 példányban gyártandó Aspark Owl 1,69 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 96 km/h-s tempóra. Összehasonlításképp, az érkezőben lévő új Tesla Roadster az ígéretek szerint ugyanezt 1,9, a négyajtós Model S legdurvább változata pedig 2,4 másodperc alatt teljesíti.

Mindezt egy 2012 lóerős, 2000 Nm nyomatékú elektromos hajtáslánc teszi lehetővé, négy villanymotorral.

A 99 centiméter magas hiperautó végsebessége 400 km/h, a hatótávja pedig 450 kilométer. Az akkumulátor 44 kW teljesítmény mellett 80 perc alatt tölthető fel, és a gyáriak azt ígérik, hogy a töltést a közeljövőben gyorsabbá fogják tenni.

A kocsit az olaszországi Torinóban gyártják majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában