Élő streamen is lehet követni a magyarországi rali-Eb futamot

Ezt olvasta már?

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Rally Hungaryt. A hétvégén 182 kilométernyi teljes versenytávot autóznak be a pilóták, amely az elmúlt évekhez hasonlóan része a Rali Európa-bajnokságnak is.

Az Eb-futam már pénteken elkezdődött a máriapócsi Rabócsiringen prológgal, majd szombaton hat gyorsasági szakasszal, köztük a mádi borvidéket is érintő száguldással folytatódik. A prológon zajló eseményeket itt lehet visszanézni, az élő adás pedig a nap során folyamatosan lehet követni.

Vasárnap hét gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, és az így 14 gyorsaságiból összeálló verseny teljes távja 182,01 kilométer, a céldobogót pedig a nyíregyházi Kossuth téren állítják fel, ahol majd az ünnepélyes eredményhirdetést is rendezik vasárnap este.

[embedded content]

Az ERC-viadalt 2023-ig biztosan megrendezik Magyarországon. Az idei futamon itt van Nyíregyházán többek között a világbajnokság WRC2-es kategóriájában éllovas Andreas Mikkelsen, Elliott Edmondson norvég, brit duó, a magyar bajnokság összetett pontversenyében most harmadik, a vb WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen norvég kettős, valamint az orosz Nyikolaj Grjazin, Konsztantin Alekszandrov páros.

A magyarok közül pedig az idény során egyébként is csak az Eb-sorozatban szereplő Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros, valamint a magyar bajnoki címvédő Hadik András, Kertész Krisztián, a 2019-ben győztes Turán Frigyes, Bagaméri László, illetve az ob-n abszolútban jelenleg második Csomós Miklós, Nagy Attila páros is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img