Elektromosautó-márka lesz a Ford Európában

Ezt olvasta már?

Jön a Toyota Aygo utód, már biztos

Maradnak a benzinmotornál, a gyáriak magyarázata szerint azért, hogy megfizethető maradjon az Európában, Európának készített alapmodell. 3 ...

Volvo C40: ismerős villanyautó, erős ígéretek

Ha le akarnánk egyszerűsíteni a helyzetet, mondhatnánk, hogy a Volvo simán csak leutánozza a Tesla legfontosabb üzleti húzásait, de ennél még többről van szó....

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Elvileg egyértelműbbé tennék, melyik csatlakozó milyen töltőhöz való. Március 20. után minden új elektromosan tölthető közúti jármű töltőjén, a töltőállomások csatlakozóin és a kábeleken fel...

Prémiumautókkal üzletelő bűnszervezet tagjait vették őrizetbe

Prémiumautókat a forgalmi adó megfizetése nélkül értékesítő bűnszervezet tagjait vették őrizetbe - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t. Bár a...

Az amerikai autógyártó is teljes erejével az villanyautózás felé fordul.

Az amerikai autógyártó bejelentette, hogy 2030-tól kizárólag elektromos autókat árusít majd Európában, de 2026-ra minden típusából lesz hibrid változat is.

Az autógyártó a lépésével csatlakozik ahhoz az egyre szélesebb autóipari csoporthoz, amely a jövőben lényegében lemond a benzin és dízel erőforrással üzemelő járművek gyártásáról – írja a BBC News.

Az oldal megemlíti az európai szabályozás egyre szigorúbbá válását, amelynek révén már most több ország deklarálta, hogy az évtized végén betiltják a belsőégésű motorral hajtott autók forgalmazását.

A Ford közölte azt is, hogy a központi üzemüket, amely Európában Kölnben van, egymilliárd dolláros beruházás révén korszerűsítik, hogy készen álljon a 2030-as teljes átállásra.

Stuart Rowley, a Ford európai elnöke hangsúlyozta, hogy 90 éve ez a legfontosabb itteni létesítményük és a jövőben, az elektromos autók gyártásánál is központi szerepet játszik majd. Itt fogják majd gyártani az első teljesen elektromos Ford tömegautót is.

Kipróbáltuk a Mustang Mach-E-t, a Ford elektromos kirakatautóját

A Mustang nevet választotta legújabb elektromos SUV-jának a Ford, ráadásul még a szintén híres „Mach” nevet is ellőtték rá. Merész, mondtuk elsőre. A Mach-1 volt ugyanis a Mustangok abszolút csúcsváltozata, amelynek már önmagában a neve is a hangsebességre utal. Ennek a legendának kellene tehát most megfelelni.

A Ford globálisan 22 milliárd dollárt invesztál az elektromos fejlesztéseibe 2025-ig, ennek keretében elsőként a haszonjárműveik alakulnak plugin, illetve elektromos hajtásúvá.

A héten egyébként a Land Rover Jaguar cégcsoport tett közzé hasonló struktúraváltást, amelynek révén minden Jaguar a jövőben elektromos lesz, a Land Rover kivezeti a dízeleket a kínálatából és ott is érkeznek hamarosan az elektromos járművek.  

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Vasarely emblémája inspirálta a Renault új logóját

Az egyszerű dizájn a digitális térben is jól mutat majd – vélik a franciák. Mostanság szinte az összes nagy autómárka módosított az emblémáján....

A Tunki-tunki sokkal több, mint egy nagyon szerethető magyar vállalkozás

A kakaós csiga önmagában is elég brutál A pirult sajt, a fokhagymás olaj, a ropogós...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -