Eladó az Esőember autója, amit Dustin Hoffman őrizgetett

Ezt olvasta már?

A Buick Roadmaster a forgatás vége óta a színész birtokában van.

Még ebben a hónapban árverésre bocsátja scottsdale-i árverésén a Bonham’s aukciós ház azt az 1949-es Buick Roadmastert, amely fontos szerepet játszott az Esőember című filmben. A mozi – amely 1989-ben elnyerte a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv Oscar-díját – két testvér, Charlie (Tom Cruise alakítja) és Raymond (Hoffman) történetét meséli el, akik nem is különbözhetnének jobban egymástól.

[embedded content]

Az eladásra kínált Roadmaster a forgatás során használt két autó egyike. Sequoia Cream színben készült, sok krómmal díszítve, piros bőrbelsővel és barnás kabrió vászontetővel. A motorháztető alatt egy masszív, 5.24 literes soros V8-as motor található, amely kétsebességes Dynaflow automata sebességváltóval viszi át a motor 150 lóerejét a kerekekre.

© Bonham’s

© Bonham’s

© Bonham’s

© Bonham’s

A gyönyörű állapotban lévő kabriót Hoffman 1988-ban vásárolta meg, nem sokkal azt követően, hogy a Barry Levinson által rendezett film forgatása befejeződött. A kocsi azóta is az ő tulajdona, nagyon ritkán veszi elő a garázsából. Indoklása szerint éppen ez az eladás oka is: „A Buick túl sokáig volt raktárban. Vezetni, élvezni és ápolni kellene ”– nyilatkozta.

A kocsit január 27-én, csütörtökön kínálják megvételre. A Bonham’s várakozásai szerint az autó 150 000 (47 millió forint) és 250 000 dollár (78 millió forint) közötti áron lelhet majd új gazdára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában