Eladja autómegosztó üzletágát a Mercedes és a BMW

Ezt olvasta már?

Hatalmas pénzeket emészt fel az autómegosztó szolgáltatások üzemeltetése egy nagyon gyorsan változó piacon.

A BMW és a Mercedes-Benz hivatalosan nem publikált összegért eladja a Share Now autómegosztó vegyesvállalatát a Stellantis csoportnak – jelentették be kedden.

Az Automotive News portál azt írja, hogy az eladás elsősorban azokat a kihívásokat tükrözi, amelyekkel az autóiparnak szembe kell néznie: hogyan tudnak további bevételekre szert tenni, ha mobilitási szolgáltatatóként is működni akarnak?

A Share Now 2019-ben már kivonult Észak-Amerikából a magas karbantartási költségek és az általuk túlzottan gyorsan változónak ítélt mobilitáspiaci kihívások miatt.

A Stellantis azt reméli az üzlettől, hogy a Share Now elektromos autói révén jelentősen javul a károsanyag-kibocsátási kvótájának helyzete, egyben további lökést adhat saját autómegosztó szolgáltatójának, a Free2Move-nak.

Nagyjából 11 000 autójával a Share Now 16 európai nagyvárosban aktív, és körülbelül 3,4 millió ügyfele van. A Free2move több mint 450 000 autóból álló flottája bérelhető, autómegosztó és előfizetéses szolgáltatásokat kínál. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában