Egy 1966-os Ferrari lett a legdrágább, online aukción eladott autó

Ezt olvasta már?

A látványos, nagy hagyományú élő események, mint a kikiáltók vezetésével zajló oldtimer-aukciók is átalakulhatnak hosszabb távon a koronavírus-járvány következtében.

A Covid-19-járvány kapcsán az autós aukciók világa is megváltozott, egyértelműen előtérbe kerültek az online események, amelyeken viszont a gyűjtők továbbra is igen aktívan vásárolnak. A legutóbb például egy 1966-os Ferrari 275 GTB Long Nose állított fel új rekordot az interneten eladott legdrágább autók műfajában.

A sportkocsit 3,08 millió dolláros áron – 1,11 milliárd forintért – vitték el a Gooding & Company Geared online árverésén a múlt héten. A rekordot eddig egy 2003-as Ferrari Enzo tartotta a 2,64 millió dolláros árával, amit az RM Sotheby’s aukcióján ért el.

© Gooding & Company

A Ferrari 275 GTB ezen példányának ritkasága többek közt az eredeti Bianco szín és a barnás, bőr utastérben rejlik, egyben egyik utolsó példánya a 275 GTB-knek, amelyet valaha építettek.

A sportos kupét még exkluzívabbá teszi, hogy mindössze 40, gyárilag továbbfejlesztett, hatkarburátos példány készült, amelyekben ráadásul átdolgozott tolócsöves hajtás van, amit akkoriban előszeretettel alkalmaztak sportkocsikban a merevebb szerkezet és a jobb súlyelosztás érdekében.

© Gooding & Company

A Bloomberg kapcsolódó cikke szerint egyébként a világjárvány kezdete óta több mint 70 millió dollár értékű autót adtak el a legnagyobbak, mint a Gooding & Company, az RM Sotheby’s és a Bonhams online aukciókon. Noha a cikk szerint vannak arra utaló jelek, hogy lassul a piac, a 100 000 dollár feletti kategóriában továbbra is nagy a kereslet a klasszikus autókra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img