Derékig érő vízen is átmehet ez a kisbusz

Ezt olvasta már?

A Terrastorm kiválóan alkalmas mentőként nehéz terepre is.

Az eredetileg Ukrajnából származó márka, a 2016-ban alapított Torsus Csehországban, Novo Mestóban működik, s négykerék-meghajtású terepjáró buszokat és mikrobuszokat fejleszt. A legfontosabb termékük a Terrastorm off-road jármű, amelynek kiindulópontja a Volkswagen Crafter furgonja.

A Torsus motorokat nem fejleszt: a VW kétliteres, 140 lóerős, illetve 340 Nm-es, valamint a 176 lóerős, 410 Nm-es dízelmotorjait használja, amelyek hat- vagy nyolcsebességes sebességváltóval érkeznek.

A leírás szerint az átalakított, mindenen átgázoló mikrobuszokban 20 utas számára van hely. A Terrastorm alatt Bilstein lengéscsillapítók dolgoznak, a kerekek a BF Goodrich All Terrain kínálatából származnak, a hajtás pedig természetesen zárható hátsó differenciálművet kapott a terepen való boldoguláshoz.

A motort, a hűtőt, a sebességváltót, a hátsó tengelyt, az üzemanyag-tartályokat és az AdBlue-t 5 milliméteres dupla lemezek védik. A jármű szabad hasmagassága 290 milliméter, amihez 690 milliméteres gázlómélység társul, de lehet olyan variánst is rendelni Deep Wave fantázianéven, amely akár 820 milliméteres vízen is átkel gond nélkül.

A Torsus a Terrastormot kereskedelmi járműként is kínálja, az árcédulán 57 461 euró szerepel, ami közel 20 millió forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában