Csongrád-Csanád megyében is bizonytalan a benzinkutak ellátása

Ezt olvasta már?

Fokozódnak az üzemanyag-ellátási gondok Csongrád-Csanád megyében – írja a Telex.

A lapnak a Tanker Hungary Kft. ügyvezetője, Kozmáné Fürtön Brigitta azt nyilatkozta, hogy nagyon bizonytalan, és várhatóan a jövő héten sem javul majd az ellátás.

A cég, amely a Mol szerződött partnere, Szegeden és a környező kisebb településeken – Sándorfalván, Szatymazon és Deszken, továbbá Kiskunfélegyházán üzemeltet egy-egy benzinkutat –, amelyek közül ötnél már korlátozást vezettek be az egyszerre megvásárolható ársapkás üzemanyagokra. Most egyszerre legfeljebb 10 litert lehet belőlük tankolni, ám ha a helyzet nem javul, az ügyvezető szerint lehetséges, hogy 1 literig kell lemenniük.

A cégnek egyre kevesebb üzemanyagot szállít a Mol: korábban még a rendelt mennyiség negyedét, ma már annyit sem. Az ügyvezető elmondása szerint a kútjaik működését fogja fenyegetni, ha ez folytatódik a következő hetekben is.

A Mol piaci áras üzemanyagból sem szállít eleget nekik, azokból mégis nagyobbak a tartalékaik, mert egy külföldi nagykereskedőtől időnként tudnak vásároni.

A Független Benzinkutak Szövetsége naponta frissíti azon települések listáját, ahol nehézkessé válik vagy megszűnik a tankolás lehetősége.

Eközben a Holtankoljak.hu azt írta, hogy pénteken ismét csökken az üzemanyagok beszerzési ára: a benzin literéé 9, a gázolajé pedig 8 forinttal lesz olcsóbb.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában