Az Audi megveszi a teljes McLarent?

Ezt olvasta már?

Különös pletykák reppentek fel a hét végén: először az Automobilwoche írta meg, hogy az Audi és a BMW osztozna a McLarenen, aztán az Autocaron jelent meg, hogy az Audi venné meg a McLarent egyedül.

audilaren

A két, viszonylag megbízható iparági értesüléseiről ismert lap aligha tévedhet egyszerre ekkorát. Ugyanakkor a BMW már jelezte, hogy nem tervezi a McLaren sportkocsigyártó részlegének felvásárlását, ahogy az Automobilwoche állította, a McLaren pedig nem tud semmiféle Audi felvásárlásról. Az Audi részéről viszont nyitva hagyták a kérdést: a márka szóvivője szerint nyitottak minden megoldásra.

Annyi biztos, hogy a McLaren rég nem volt ennyire sérülékeny anyagi helyzetben. A céget a tulajdonosai ugyan újratőkésítették tavaly, de a koronavírus-járvány miatt beszakadó sportkocsipiac, és a megcsonkított 2020-as F1-es szezon egyszerre túl nagy veszteséget hozott. Ennek következtében a cég kénytelen volt 1200 főtől megválni. Így a McLaren kifejezetten vonzó felvásárlási célpont lehet, hisz tulajdonosai, akik már így is egy vagyont kényszerültek rákölteni, valószínűleg jó áron adnák.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img