Akár 740 lóerős is lehet a BMW i7 villanyautó

Ezt olvasta már?

A bajor gyártó tisztán elektromos luxusszedánja erőhiányban egész biztosan nem fog szenvedni.

A BMW április 20-án leplezi majd le hivatalosan vadonatúj elektromos luxusszedánját, az i7-est, melyről azonban néhány részletet már előzetesen felfedtek.

Immár nem titok, hogy az újdonság 100 kilométeren átlagosan mintegy 18,9-19,7 kWh-t fogyaszt, a WLTP-szabvány szerinti hatótávolsága pedig 580-610 kilométer.

A „luxus kristály fényszórókkal” és „világító vesékkel” felvértezett BMW i7 belsejében egy az utastér teljes szélességén végighúzódó, 31,3 colos képátlójú és 8K felbontású úgynevezett panorámakijelző található.

A műszerfal egészét uraló interakciós sáv egy multifunkciós, haptikus visszajelzéseket adó, fazettált, áttetsző hatású kezelőfelület, melyről állítható például a szellőzés intenzitása és onnan nyitható a kesztyűtartó is.

Theatre módban az olyan funkciók, mint a képernyő fényerőszabályozása, a világítás és a napfényvédő rolók összehangoltan működnek, hogy az utasok tökéletesen ráhangolódhassanak a menet közbeni szórakozásra.

Ezek voltak eddig a hivatalos információk, most pedig áttérünk a pletykákra. Az elsőként elérhető i7 xDrive60 verzióban várhatóan egy nettó 115 kWh kapacitású akkumulátor kap helyet. Mivel ez nem M-es modell, teljesítmény és nyomaték fronton várhatóan minimálisan elmarad majd az iX M60 619 lóerős és 1100 Nm-es szintjétől.

Különböző források szerint a későbbiekben i7 M70 néven érkezhet az abszolút csúcsmodell, melynek három villanymotorja akár 740 lóerőt is rászabadíthat az aszfaltra.

Álcázott prototípus formában már megmutatta a BMW az i7-est

© BMW

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában