A Nürburgingen nyüstölte 800 lóerős, zöld rendszámos hibridjét a Mercedes

Ezt olvasta már?

A Mercedes-AMG GT 73e nem a némán és takarékosan suhanó autók táborát gyarapítja majd.

A Mercedes sportrészlegénél bevezetett hibrid és elektromos hajtásokat kínáló “E Performance” stratégia részeként érkezik hamarosan az AMG GT 73e jelű modell, amely a történelem legerősebb sorozatgyártású AMG-modellje lesz. A járműben az alapvetően 4.0 literes, biturbó, V8-as benzinmotor 612 lóerős teljesítményét fejelik meg egy 204 lóerős villanymotorral. Összességében így jön ki egy 800 lóerő feletti teljesítményű, és 1000 Nm-es nyomatékú hajtási rendszer.

A hibrid hiperszedán bemutatkozása már nincs messze és az újdonság elektromos hatótávolsága révén – amely 50 kilométer magasságában alakulhat -, elvileg nincs akadálya annak, hogy Magyarországon megkapja a számos kedvezménnyel járó zöld rendszámot. Azért, azt meg kell vallani, hogy a GT 73e léte igen kevéssé szól a takarékosságról, főleg olyan környezetben, mint a Nürburgring, ahol a legutóbb levideózták.

[embedded content]

A modell egyébként esélyes megdönteni itt a leggyorsabb négyajtós limuzinok rekordját is, amelyet most éppen a Jaguar XE Project 8 tart 7:18.3-as idővel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img