A Müncheni Autószalonon mutatkozik be egy új Dacia

Ezt olvasta már?

Egy hétüléses családi autóval bővül a kínálatuk.

Az év elején bemutatott Dacia Sandero és Logan, valamint a tavasszal érkezett elektromos Spring és a Duster rácfelvarrása után, a romániai márka következő premierjének München ad majd otthont. Vélhetően egy nálunk is gyorsan népszerű modellt mutatnak majd be szeptember 3-án.

Előzetes feltételezések szerint nem egy hétszemélyes “Grand Dusterről” van szó, sokkal inkább valószínű a Dacia vezérigazgatójának korábbi közlése alapján, hogy egy Dacia Lodgy típusú autóról van szó, amely ugyanazon vásárlói csoport számára érkezik, hét üléssel. Egyfajta emelt kombi lehet, amely egyszerre helyettesítheti a Lodgy „kisbuszt” és a Logan MCV kombit.

A modell minden bizonnyal az anyakonszern, Renault CMF-B platform kibővített változatán alapul, amelyet a Renault Clio avatott fel és az új Dacia Sanderohoz is használnak. Körülbelül 4,50 méter hosszú lehet az újdonság, ami nagyjából megegyezik a jelenlegi Logan MCV-vel.

A kabintérben is minden bizonnyal az új Sandero műszerfalát lehet majd viszontlátni. A motortérben pedig a jelenlegi kínálat 1.0 literes, háromhengeres, 90 lóerős egysége lehet belépő szint, de minden bizonnyal jön a 130 lóerős, 1.3 literes, négyhengeres motorral felszerel változat is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img