333 lóerővel érkezhet az új VW Golf R

Ezt olvasta már?

A modell azoknak készül, akik még a 245 lovas GTI-t is gyengének találják.

A Volkswagen nemrégiben dobta piacra az általunk is letesztelt nyolcadik generációs Golfot, amelynek jelenlegi legerősebb változata, a mellékelt fotókon is látható GTI 245 lóerős teljesítményt és 370 Nm-es nyomatékot ad le 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotorja révén. Az is tudható már, hogy hamarosan érkeznek ennél is erősebb, sportosabb nyolcas Golfok.

Német lapértesülések szerint a legerősebb modell az R Performance típusjelzésű lesz, amelyet már javában tesztelnek a Nordschleifén. Ebbe 333 lóerős 2 literes, 4 hengeres turbós benzinmotort (EA888 evo) szerelnek.

Készül egy visszafogottabb változat is, a normál R verzió, amelynek erőforrása 319 lóerős. A két autó közös vonása az alapáron járó négykerékhajtás, illetve a duplakuplungos DSG automa taváltó.

A négy kipufogóvéggel felvértezett, kék féknyerges, egyedi lökhárítós, nagyából 50 ezer eurós (17,25 millió forint) alapárú új Golf R-ek várhatóan 2020 végén lesznek megvásárolhatók. Egyes pletykák szerint a Volkswagen a GTI és az R közötti rést is be fogja majd tömni a kereken 300 lóerős, elsőkerék-hajtású GTI TCR-rel.

Emlékeztetőül: a hetes Golf GTI sorozatgyártású verziói 220-290, az R kivitelek pedig 300-310 lóerősek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában