Japánban stagnált az ipari termelés

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az ipari termékek kiszállítását tükröző index értéke 0,9 százalékkal, 94 pontra csökkent, míg a raktárkészleteké 1,1 százalékkal, 94,6 pontra süllyedt. (A mutató 2015-öt veszi alapul 100 pontnak.) A megkérdezett gyáripari vállalatok arra számítanak, hogy decemberben 1,1 százalékkal csökken, januárban ugyanakkor már 7,1 százalékkal nő a termelésük az előző hónaphoz képest. Éves összevetésben a japán ipari termelés 3,4 százalékkal volt kisebb idén novemberben.

A japán gazdaság a koronavírus-járvány kirobbanása előtt is nehéz helyzetben volt, mivel jelentősen visszafogta a belső fogyasztást az, hogy tavaly októberben 8 százalékról 10 százalékra emelték az általános forgalmi adó kulcsát. Október-decemberben évesítve 7,2 százalékkal csökkent a hazai össztermék (GDP). Az idei első negyedévben 2,1 százalék, a másodikban pedig 29,2 százalék volt a csökkenés évesített üteme, míg a harmadik negyedévben évesítve 22,9 százalékkal nőtt a GDP, amivel a második világháború óta legsúlyosabb recesszióból lépett ki a gazdaság.

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában